Интервю на Никола Григоров пред вестник “Вяра”

1. Какво те предизвиква да атакуваш партия “Атака” с оръжието на политическата сатира и то в мерена реч?

Винаги са ме отвращавали безграничната простотия, неграмотността, цинизмът, лъжите и демагогията на някои политици и маскирания антибългаризъм на някои наши чуждофилски и чуждоугодни партии. Ежедневието пък на пседвопатриотичната партия Атака бъка от прояви на тези качества, тези качества са най-отличителните й белези! Всеки по-грамотен и четящ българин ясно вижда, че дейността на тази партия винаги е придружена с изключителна арогантност, наглост, късопаметност /не помнят какво са казали или правили даже през миналата седмица/ и неистова алчност за власт, пари и всякакви държавни привилегии. Разбира се, тези всеобщоомразни качества и последователната антибългарската дейност са маскирани, замазвани пред българското общество с неистови крясъци, улични сборища, заплахи и съвсем естествено с полузаучени патриотарски фрази, всякакви клишета и високопарни лозунги.

Съдете сами:

1. Партия Атака абсолютно единодушно /девет “за” от девет присъстващи/ гласува на 06.03.2008 г. за премахване на българския език като задължителен в нашите училища!
2. На всички важни ръководни длъжности в партията са назначени членове на фамилията Сидерови или техни близки и приятели!
3. Партия Атака бе в основата на изключително арогантното и нагло предложение от наши евродепутати за допълнителни привилегии за тях /и то като се знае, че брутното месечно възнаграждение на един евродепутат възлиза на 60 – 70 хиляди лева.
4. Партия Атака беше главен инициатор и основна движеща сила за безсрамното и безбожно предложение по времето на започващата криза всички депутати да се пенсионират на 55 години и то с минимална пенсия от 1500 лв. нагоре.
5. Председателят на партията Волен Сидеров на 2 май 2006 г. каза: “Ние от Атака отказахме парламентарните мерцедеси …” Кратката справка от Народното събрание показва обаче съвсем друго:

За 11те месеца на 2008 г. партия Атака е абсолютен рекордьор по ползването на служебни мерцедеси: даже на първите три места в тая авантаджийска дисциплина са трима нейни депутати:
1. Илиян Илиев – 50 970 км;
2. Борислав Ноев – 49 260 км;
3. Георги Димитров – 39 200 км.

Само тези посочени аргументи са абсолютно предостатъчни, за да стане съвсем ясно на всички, че партия Атака няма нищо общо с българския патриотизъм, че за нея главна и основна цел са далаверата и личните облаги независимо от цената за България и българския народ. И още нещо любопитно:

Партия Атака е всеизвестна с неистовия вой срещу ДПС. В тази връзка практиката показва изключително интересни неща:
1. Атака и ДПС са рамо до рамо, плътно заедно в борбата за нови привилегии за евродепутатите.
2. Атака и ДПС дружно и единодушно гласуваха на 6 март 2008 г. за унищожаването на българския език.
3. Партия Атака и ДПС много мирно и щастливо управляват в съвместна коалиция в гр. Шумен и в гр. Пловдив.
4. Партия Атака много категорично подкрепи на 4 август 2006 г. със 6 /шест/ гласа “за” и нито един “против” Закона за бедствията и авариите на Емел Етем!

Това нагледно показва, че партия Атака е главният инструмент и двигател за активизиране електората на ДПС /точно това, от което имаше нужда ДПС/, а когато е необходимо, за власт и благини Атака е рамо до рамо с ДПС /тогава винаги двете уж вражески партии гласуват единодушно/. И накрая, фактът че при избора на ръководство на партия Атака на 21 декември 2008 г. изцяло бе приложен семейния, роднинския, шуробаджанашкия принцип, окончателно ме накара да напиша това стихоплетство.

2. Мислиш ли, че българите, мнозинството от които са все на ръба на оцеляването, разпознават лъжепатриотите?

Мнозинството от българите вече съвсем ясно различават лъжепатриотите и лъжепатриотизма. Не случайно избирателите шамаросаха Атака на изборите в гр. Сандански. Не случайни бяха издънките на партията и в гр. Петрич. Остават единици тези, които вярват на ибрикчийската партия Атака и те са повече в гр. Бургас и близките селища, където кабелният оператор СКАТ е изключил нашата телевизия ЕВРОКОМ БГ, за да не узнаят зрителите истината за лъжливата семейна партия Атака.

3. Ще прозре ли народът кои са истинските му водачи?

Болшинството от българите над 60 % знаят какви политици трябват на България и затова не ходят да гласуват. Друга част гласуват на инат или за назидание на дадена партия или за сритване на някои пишман-политици. При един мажоритарен вот българите ще намерят своите водачи.

4. Трябва ли да опре ножа до кокала, за да се събудят хората от политическата летаргия?

Българският народ е много препатил и не пали толкова лесно от раз.Той много добре знае, че насилието води до ново насилие, че кървави рани трудно зарастват и затова търси до последно мирно разрешение на всички проблеми. Но избият ли му балансите, да не си му насреща! Един от начините да не опира ножа до кокала е промяна на избирателния закон и да се осигури мажоритарно избиране на поне 50 – 60 депутата.
Само мажоритарният вот може да гарантира влизането в парламента на читави, свестни българи, които да работят за България и да озаптяват алчността и простотията на някои полуидиоти в нашия парламент. Само такива депутати ще отприщят потенциала на българите. Само такива депутати ще мислят за развитието и просперитета на България по всички направления. Само такива депутати ще планират и изпълняват всичко в името на благоденстваща България.
От сегашните депутати България хаир не е видяла и няма да види. Справка гласуването срещу българския език от това Народно събрание на 6 март 2008 г.

5. Каква е тая орисия на България да бъде вечният заложник на Великите сили? Докъде ще стигне газовата война?

България ще бъде заложник на великите сили /а най-много на Русия/ дотогава докато не влязат в парламента истински българи като Стефан Стамболов, които да бранят като него българските интереси. Такива хора ще могат да използват противоречията на Великите сили и изгодното стратегическо местоположение и ще направят много за България. Относно газовата война бих казал “Всяко зло за добро”. Тази война още повече ще разкрие некадърността на сегашната коалиция и ще отвори очите на Европа относно истинските цели и замисли на Русия и методите й за тяхното изпълнение!

6. Има ли полезен ход за правителството на тройната коалиция, сключило неизгодния договор за доставка на газ?

Да, има много полезни ходове, ако обаче в правителството имаше българи-патриоти, които да милеят за България. Но нашето правителство е ампутирано от патриотизма и затова то нищо не може и нищо полезно няма да направи.

7. Трябва ли да се обърнем за помощ към НАТО?

Задължително следва се обръщаме към ЕС при такива проблеми, а ако загрубее много играта на шантажа, задължително следва да помолим за помощ и НАТО.

8. Възможни ли са масови граждански протести, които да свалят правителството?

Не при сегашните условия. Ако условията се влошат много – сигурно да, но, дай Боже, това да не става. Засега не. Главният проблем е, че няма партия и водачи , на които българският народ да има доверие и които да го поведат в борбата за народни правдини.

9. Какъв е оптимистичният и песимистичният вариант за България, която хем се възприема като троянския кон на Русия в ЕС, хем в момента е пред срив заради руския газ?

България следва колкото се може по-бързо да се приобщи към ЕС и НАТО, защото само тогава ще може да оцелее като нация и ще може да опази от геноцид своите етнически малцинства /и мнозинството в Македония/. С помощта на ЕС и НАТО ние следва лека по лека да се освобождаваме от всякаква генерална зависимост /доставка на газ, нефт, разни суровини и др./ чрез намиране на други алтернативи. Защото Русия винаги ще използва нашата зависимост за натиск и шантаж. За песимистичен вариант не искам да говоря, защото и аз се плаша, само като си го помисля.

10. Как ще коментираш поредния напън на ОМО “Илинден” да получи съдебна регистрация?

Идиотската партия ОМО “Илинден – Пирин” получи поредния отказ за регистрация. И то по съвсем обективни процедурни причини. Доколкото разбрах, документите им за регистрация не са били редовни. Но те никога няма да бъдат редовни. И то само по една много проста причина. В България никой вече не е в състояние да събере 5 000 идиоти, които да казват, че са етнически македонци. Това го твърдят у нас само пълни неграмотници, деградирали пияници и хора, лишени от нормална мисловна дейност. Но те, освен че са много по-малко от необходимия брой 5 000, но и непрекъснато намаляват и се топят ежемесечно като запалени свещи. Аз лично очаквам с много голям интерес реакцията на неграмотните и изключително корумпирани правителства на Норвегия, Финландия, Швеция, Дания, Щвейцария и Турция. Ще бъде много любопитно, дали тези правителства, водени от своята алчност и омраза към нас, българите: 1. ще подкрепят отново геноцида срещу българите в Концлагера Македония; 2. ще паднат толкова ниско и ще реват като драни магарета за една шайка безграмотни отрепки, служещи за жълти стотинки на българомразката Сърбия. Но простотията и сред някои политици е голяма. Особено когато неграмотни политици са подкупени с тлъсти рушвети. Лично аз очаквам с нетърпение отново да се издънят турските политици, тъй като разполагаме с милиарди документи, за да ги бием публично по главата и през устата за срам и позор на цяла Турция пред цяла Европа и пред целия свят!Никола Григоров

9 януари 2009 г.
гр. П л о в д и в