Интервю На Бетина Апостолова с Никола Григоров.

Никола Григоров:

Преди да отговоря по-подробно на въпросите за Косово, нека изясним няколко принципни постановки относно България, Балканите и Косово.
1. Всеки един истински българин патриот, когато следва да изрази и отстоява своята позиция относно политическите събития и отношения на балканите, следва винаги на първо място да поставя нашите българските интереси – настоящи и бъдещи, тактически и стратегически и тези интереси той следва да брани със зъби и нокти до последната капка кръв:

  • Опазване териториалната цялост на България и цялото нейно културно – историческо наследство.
  • Ускорено икономическо развитие на България с цел повишаване благосъстоянието на всеки български гражданин независимо от религия и етнос.
  • Защита на човешките права и свободи на всички българи у нас и по света, особено на поробените и подложени на денационализация наши сънародници в Гърция, Сърбия и концлагера Македония.2. Косово преди да обяви независимост си беше де факто напълно независимо от Сърбия. Тази независимост е в резултат на денационализаторската политика на Сърбия спрямо всички поробени народи в т.ч. спрямо албанците в Косово. Сърбия бе тази, която извърши жестоките кланета в Босна, както се опита със военна сила да задържи Хърватско и Словения. Ветровете раждат бури, каквото повикало, такова се обадило, който нож вади от нож умира, казват народните поговорки. Сърбия се опита да приложи в Косово етническото прочистване, което прилагаше и прилага спрямо българите в Македония. Но този път в Европа и по света имаше не само сръбски застъпници. Явиха се най-после и покровители на поробените, които казаха стоп на сръбските издевателства.

А сега към въпросите.

Бетина Апостолова: Адекватна ли е позицията на управляващите относно Косово?

Никола Григоров: Позицията на управляващите относно Косово е абсолютно неадекватна и абсолютно угодническа спрямо властите в Белград, защото:

  • Косово ще бъде независимо, без да му повлияе нито на йота поведението на българските управници.
  • Независимостта на Косово я подкрепиха едни от най-демократичните и най-развитите икономически сили в света – САЩ, Германия, Франция, Италия и Великобритания.
  • Никога вече Косово няма да се върне под омразното и зверско сръбско робство. Косовските албанци ще измрат, но повече под сръбски ботуш няма да се подложат.
  • В политиката освен изчакване има и бързи реакции, а понякога бързите и навременни реакции печелят много повече привилегии. Но нашите сърбомански управници и сега искат да угодят на сръбските си господари.Б. А.: Какво следва да се направи според Вас в защита на българския национален интерес в този случай?

Н. Г.: Много просто, когато твоят най-опасен враг е на голям зор, можеш много лесно да изтръгнеш него най-добри отстъпки в зависимост от твоите интереси. България в случая можеше да натисне сърбите да осигурят нормални човешки права на българите в Сърбия, такива каквито са записани още в 1919 г. в злощастния за нас Ньойски договор.

Б.А.: В състояние ли е българското правителство да изиграе добре картите си и да спечели конкретни ползи, както подсказаха от ВМРО?

Н.Г.: Случая е изключително подходящ, но не може да се извърши от нашите управници – до един сръбско и руско зависими и ампутирани до един от нормални патриотични чувства. Та нали всеки знае, че можеш да диктуваш само тогава, когато смъртния ти враг е закъсал и твоето участие в една или друга посока може да окаже сериозно влияние.

Б.А.: Основателни ли са гласовете, че признаването на независимо Косово ще отприщи балканското домино, което ще засегне и Македония?

Н.Г.: Това са гласовете на сърбите и техните слуги у нас от сърбско ориентираните партии Атака и БСП. Приглася им и Гърция. И двете страни са поробили значителни чужди територии и двете страни са провеждали, провеждат и днес най-гнусна денационализаторска политика спрямо чуждите малцинства, особено спрямо българския народ. И е нормално да реват Сърбия и Гърция. Особено Сърбия, която я очаква в скоро време нова драма с Войводина и унгарците. Независимо Косово само е пример на онеправданите и новоочертан път за поробените. За това леят крокодилски сълзи сърбите, техните господари и слуги, защото и други угнетени малцинства ще се вдигнат за своите нормални човешки права.

Б.А.: Възможно ли е прекрояване на границите на Балканите?

Н.Г.: Границите на Балканите сигурно ще претърпят промени и прекрояване, само че в стила на Европейския съюз. Те просто ще олекват, оредяват и изчезват, а с изчезването на границите ще се премахнат и възможностите за насилствено асимилиране на малцинствата, ще могат хора от всички етноси и религии да се радват на нормални човешки права, които сега са химера за българите в Гърция, Сърбия и концлагера Македония. И това е правилно, границите да се премахват, да се премахват ограниченията, да се премахват диктатурите, да се премахват лъжите и фалшификациите, които днес тотално господстват най-много в концлагера Македония и в българомразките Гърция и Сърбия.

Б.А.:Достатъчни ли са международните гаранции относно стабилността в региона?

Н.Г.: Главните гаранти в момента са ЕС и САЩ, които имат интерес на Балканите да е мирно и спокойно, поне това показва досегашната им политика, която политика днес е насочена към усмиряване на разбойническата, завоевателна и денационализаторска политика на Сърбия. Икономическата и военната мощ на ЕС и САЩ е достатъчна гаранция срещу зъбенето и ръмженето на сръбските шовинисти и техните покровители. А наистина има нужда от такива гаранти, защото ако се даде власт на Сърбия тя отново ще удави в кръв Балканите. Та нали на Тито и неговия режим лежи вината за над 4 млн. убити жители на бивша Югославия.

Б.А.:Очаквате ли по-твърда реакция от страна на Русия, която винаги е подкрепяла Сърбия ?

Н.Г.: На Русия много й се иска да защити Сърбия, но на този етап и тя не може да спаси Косово. Защото Сърбия със своята денационализаторска политика навсякъде предизвиква само омраза, а и най-после на някои от западните страни, досегашни приятели на Сърбия започнаха да им се отварят очите и да им се повдига от сръбските простотии. Русия няма интерес да се намесва с военни средства, просто защото няма достатъчно икономическа мощ за това. Сигурно ще почне да провежда политика на всяване на раздори и размирици, поне така говори до сега историята, още повече че ЕС и САЩ напоследък много засилват влиянието си в зони, които бяха запазена марка на Русия.

Б.А. Как ще коментирате твърденията, че ръководителите на Косово били престъпници?

Н.Г.: Тази песен най-много я пеят сърбите и техните слуги в България – разни пишман патриоти от семейната сръбскоболшевишка партия Атака и някои самонабедили се за политици от българската социалистическа (сръбска) партия. Тук много приляга поговорката “Преди да погледнеш сламката в окото на ближния, извади по първо гредата от своето око”.

А какви са управниците на Сърбия например? Че те всички до един от 1919 г. до 2008 г.са супер престъпници относно спазването на човешките права и то над нашите сънародници – поробените българи в Сърбия и Македония. Те упражняват цели 90 години та и до днес планомерно целенасачон и последователен геноцид спрямо българското население, наред със хилядите жестоки масови убийства в миналото , днес са отнели правото на българите на български училища, църкви, книги, вестници, списания, радио, телевизия, унищожили са хиляди български гробища, за неизброимите фалшификации да не говорим. Кое криминално престъпление може да се сравни по жестокост с геноцида? Тъй че управниците на Сърбия 1000 пъти по големи престъпници от косовските и то световни престъпници спрямо българския народ с неговата история и култура. А неизброимите престъпления на Сърбия спрямо Босна, Хърватско, Косово да ги забравим ли?

Тъй че е грозно и позорно български партии и политици да реват като драни магарета за правата на сърбите в Косово, а да мълчат като гнили пънове относно геноцида срещу българския род. А точно това правят Българската социалистическа (сръбска) партия и сръбско-болшевишката семейна партия Атака.

Б.А.: Какви ще бъдат последствията за Косово от признаването на независимостта, в регионален, европейски и по-широк план?

Н.Г.:Косово ще бъде независимо и ще даде пример и на други поробени и денационализирани малцинства да се вдигнат на борба за човешки права. И единствения начин да се спре рухването на други потиснически държави е да дадат колкото се може по-скоро нормални човешки права на малцинствата и се научат да бъдат толерантни с различните от тях по етнос и религия, така както го правим ние българите.

А Сърбия, която вие сега на умряло, че я накараха да връща заграбеното, ако не се научи да уважава малцинствата след известно време ще се прости с Войводина и с някои други територии. Така става винаги с наглите, безсрамните, арогантните и самозабравили се разбойнически държави. В един момент на някой му писва от тях и им свива набързо сърмите. В края на краищата не можеш вечно да лъжеш всички, да грабиш чужди територии, да смучеш кръвта на поробените народи, да колиш и да бесиш, а всички да ти ръкопляскат отстрани. Това време за Сърбия отдавна и безвъзвратно е изтекло и тя следва най-после да стане нормална правова държава, ако иска да оцелее. Иначе както е тръгнало ще й се наложи да се върне в мижавите си граници от началото на ХІХ век.

Никола Григоров