Статии

СТИГА СПЕКУЛАЦИИ С АНГОРСКИЯ ДОГОВОР

Тази година бяхме свидетели на неистови спекулации с Ангорския договор, подписан от Симеон Радев на 18 октомври 1925 г. в новообявената столица на Турция Ангора /Анкара/. Явно големият мерак на някои псевдопатриоти и лъжеучени да експлоатират надеждите на наследниците на тракийските бежанци от 1913 г. за някакво възмездие за имотите на дедите им няма граници и в наглостта си те надминаха всичко позволено със своите бомбастични лъжи.

продължава>

 

ХАЙДЕ ДА СИ КАЖЕМ КРИВИЦИТЕ

ИНТЕРВЮ НА НИКОЛА ГРИГОРОВ
ЗА ВЕСТНИК „ВЯРА”, 15.10.2010 г.


1. Защо спира тв седянката „Сите българи заедно”?
Защото Нова българска телевизия реши едностранно да промени в наш ущърб икономическите условия, по които досега работихме, въпреки че не спази своите ангажименти да въведе в експлоатация новото студио в уговореното време. И това бяхме готови да приемем, даже предложихме конкретни идеи, но до 23 септември телевизията нямаше яснота и не даваше никакви конкретни срокове за изготвяне на новите декори и пускане в действие на новото студио, откъдето предаването да се излъчва на живо.

продължава>

 

Бракът на Иван ІІІ със София Палеолог и последиците от него

През 1467 г. умира пьрвата жена на Ивана III u след две години след тая смърт се започват преговори за брак със София, дъщеря на Тома Палеолог, брат на последния византийски император Константин Палеолог.

продължава>

 

Гръм по парламента

Добре дошли
във времето проклето,
когато криза
стяга ни сърцето,
добре дошли
грижи да забравим
и ядовете наши
навънка да оставим!!!

продължава>

 

Прозренията на Майка Тереза

  • Най-хубавият ден - Днешният

  • Най-голямата спънка – Страхът

  • Най-лесното нещо – Да се заблудиш

продължава>

 
Още статии...