ГОРКО НА ПОБЕДЕНИТЕ!!!

Тази изключително жестока истина измъченият български народ изстрада в цялата й тежест през 1919 г. в парижкото предградие Ньой. Нашите озверени съседи Гърция, Сърбия и Румъния даже се опитаха най-арогантно да изтрият България от европейската карта. При това, служейки си най-нагло и безцеремонно с абсолютни лъжи и фалшификации. И тази тяхна неистова омраза срещу България бе подкрепена изцяло от френския премиер Клемансо и от неговите колеги, премиерите на Англия и Италия Лойд Джордж и Томазо Титони, които изобщо не искаха да чуят справедливите искания на българската делегация, аргументирани с исторически факти и закономерности. Както не искаха да чуят жалбите и многобройните протести на поробените българи. Както не искаха да чуят аргументите и предложенията на американската делегация за граници и територии, определени на етнически принцип. Те просто бяха решили да накажат и смажат България, и то главно, за да задоволят алчността и злобата на балканските си съюзници Гърция, Сърбия и Румъния. Тези ненаситни съюзници, които по-късно Клемансо съвсем безцеремонно ще нарече „чакали”, а Лойд Джордж - абсолютни лъжци.
Настоящата книга е пълен и подробен разказ за преговорите и сключването на злощастния Ньойски договор, придружен от изключително ценни документи от онова време, и е очевадно доказателство за геноцида срещу българския народ. Защото подписаните договори за спазване правата на българското малцинство остават само на книга. И това прекрасно са го знаели, и то предварително, Франция, Англия, Италия и техните „съюзници-чакали” на Балканите. Неслучайно пред Жорж Клемансо сръбският министър-председател Никола Пашич се хвали най-арогантно, че след 10 години в Македония няма да има нито един българин, а само сърби.
Книгата се издава във връзка с 90-ата годишнина от Ньойския погром над България и като зов към Великите сили да спрат да подкрепят продължаващия и днес геноцид срещу българския народ в Гърция, Румъния, Сърбия и сръбско-коминтерновския концлагер Македония.